Kde hľadať inšpiráciu na zdobenie tort?

inšpirácia na zdobenie torty

Kde hľadať inšpiráciu na zdobenie tort?

Či už patríte pri tvorbe a zdobení tort k nováčikom alebo profesionálom, vždy vás to tiahne k novým nápadom, myšlienkam a tipom, ako vytvoriť zo sladkej dobroty dielko, ktoré pohladí každé ľudské oko.

Ak aj vy túžite po nových inšpiráciách, nebojte sa učiť a nasávať nové techniky a štýly, pomocou ktorých obohatíte svoje doterajšie vedomosti a zároveň spresníte svoje techniky. Kde nájsť tie najlepšie tipy na zdobenie tort? My vám ich radi predstavíme.

Web náš každodenný

Najlepšie inšpirácie nájdete, ako inak, na webe. Ten je plný rôznych variácií a možností, ktoré vám otvoria okno do sladkého sveta tort. Obávate sa, či nezačnete druhých iba kopírovať? Zahoďte tieto starosti a pokúste sa vytvoriť vlastný štýl. Stačí, ak skĺbite viacero inšpirácií, pozriete sa do vlastného srdca a na kĺb tomu, čo vás skutočne baví, a strach pri zodbení torty bude fuč čo nevidieť.

Na webe ste každý deň, skúste na ňom objaviť zákutia, vďaka ktorým bude váš štýl zdobenia sladkého originálny. Kde teda hľadať?

Blogy, instagram, pinterest

Web je plný zaujímavých osobností a ľudí, ktorí radi pomôžu a dokonca aj skonzultujú vaše predstavy. Nebojte sa navštíviť stránky slávnych umelcov, či on-line agentúry pre nevesty, alebo aj blogy obyčajných ľudí, ktorí sa rozhodli zverejniť svoje nápady a tajomstvá, aby obohatili ďalších.

Máte facebook, alebo ste na inej sociálnej sieti? Veľa ľudí našlo inšpirácie práve tam, a aj takto dokázali rozvinúť svoj talent. Poznáte instagram? Ak nie, je na čase zoznámiť sa s ním. Prihlásiť sa k nemu môžete pokojne aj cez facebook alebo gmail účet. Potom už stačí iba zbierať nápady. V neposlednom rade môžete nájsť vhodné podnety a myšlienky aj na  videách, v televíznych programoch, či dokonca v časopisoch venujúcim sa zdobeniu zákuskov a tort.

Najväčšia zberňa nápadov

Zoznámte sa s Pinterestom. Najväčšou zberňou nápadov, ktoré si môžete ukladať. Funguje jednoducho, keďže sa tu môžete ľahko prihlásiť prostredníctvom svojho google účtu. Po zaregistrovaní a následnom logine vám stačí napísať do hľadáčika, čo potrebujete. V našom prípade ide o zákusky a torty. Toto slovíčko môžete zadať aj v angličtine (cakes, decorate/ decorating cakes) a objaví sa vám nespočetné množstvo obrázkov.

Najlepšie na tom je, že si ich nemusíte ukladať do počítača. Pinterest totiž funguje ako nástenka nápadov a vašich projektov, ktoré chcete uskutočniť. Ak sa vám ktorákoľvek fotografia alebo postup páči, stačí ak v pravom hornom rohu obrázka kliknete na slovíčko save.

Následne si kliknete na svoj profil, a môžete si prezerať svoju nástenku  plnú fotografií a projektov tort, ktoré sa vám tak páčili a ulahodili vám.

Ako sa stať nezabudnuteľným

Zdobenie tort býva asi najnáročnejšou prácou na celej torte. Každý cukrár chce byť so svojím dielom nezabudnuteľný a chce, aby si jeho štýl ľudia navždy zapamätali. Áno, vzhľad je dôležitý, ale čo chuť torty, jej ingrediencie a práca? V dnešnej dobe sa už málo ľudí orientuje na dobre odvedený obsah v podobe chutnej torty. Ako správne vybrať narodeninovú tortu vám tieže vieme poradiť.

A preto je na mieste tvrdenie, že menej je niekedy skutočne viac. Skúste zapojiť do svojej práce poctivosť, kvalitné suroviny a radšej sa zamerajte na to, aby všetkým naokolo spôsobila nebíčko v papuľke. Namiesto konzervantov použite pravú čokoládu, živočíšnu šľahačku, ľahký krém alebo pravý marcipán. Nezabudnite, že príliš veľa farieb v podobe umelých ochucovadiel a farbív tortám pridá zbytočne veľa chémie a málo prirodzenosti a ľahkosti. Naopak, skúste pri zdobení využiť skutočne jedlé ingrediencie, ako sú čerstvé ovocie, orechy a čokoláda, či domáce cukríky. Využiť však môžete aj dary prírody ako sú kvety, šišky, listy, gaštany, šípky či dokonca konáriky. Nebudete ani vedieť ako, a vďaka týmto jednoduchým veciam vyčaríte zo svojej torty nezabudnuteľný skvost, na ktorý si všetci budú pamätať vďaka chuti, ale aj nevšednému zdobeniu.

Poctivé, jednoduché a zároveň krásne torty

Myslíte si, že na Slovensku je v súčasnosti ťažké nájsť tortu s týmito tromi vlastnosťami? Vyvedieme vás z omylu.

Elezi je cukráreň v Bratislave, v ktorej je na prvom mieste poctivosť a chuť, ktorá ihneď ulahodí vašim chuťovým pohárikom. Jednoduchosť zdobenia torty zaručí krásu a zároveň nemusíte mať strach ani vtedy, keď ju budú chcieť zjesť vaše deti. Zaručí to pravý poctivý marcipán, žiadnych umelých prísad a konzervantov sa taktiež nemusíte obávať. Len prirodzená chuť a krása. Čo vám budeme ďalej písať, zistite to sami a navštívte nás!

 

 

Svadobná torta ako dar

Ten pravý svadobný dar je torta?

Večná dilema všetkých pozvaných hostí je svadobný dar. Polovica z nich to vyrieši peňažným darom a druhá staví na hmotný, skutočný dar. Čoho ste zástancom vy?

My si myslíme, že skutočné darčeky sú najlepšie. Stojí za nimi príbeh, a manželia na vás aj vďaka nemu nezabudnú. Čo môže byť tým pravým svadobným darom? Predsa svadobná torta! Ako vybrať tú pravú? Pozrite sa na to s nami!

Vďaka svadobnej torte sú starosti preč

Vďaka torte vám odpadnú všetky starosti týkajúce sa svadby. Tortu si totiž môžete jednoducho objednať a doviezť na miesto konania svadby a zároveň zabezpečiť, aby bola celý deň v chlade.

Nemusíte ju nosiť v aute, obávať sa, či sa po ceste nerozpadne, alebo nosiť ďalšie tašky navyše. Starosti sa vám obmedzia už len na to, čo si oblečiete, obujete, prípadne akú kyticu kúpite neveste. Dobre sa to číta, však?

Ako vybrať tú správnu svadobnú tortu

Stačí, ak dobre poznáte ženícha a nevestu. Viete o nejakých spoločných záľubách alebo niečo o tom, ako sa dali dokopy? Vytvorte tortu s príbehom, na ktorú nezabudnú.

Opýtajte sa na výzdobu, či na to, v akom duchu sa bude niesť celá svadba a prispôsobte tortu a jej dizajn práve týmto faktom. Torta tak bude dopĺňať celý svadobný priestor a bude sa určite páčiť aj všetkým hosťom.

Nápadov na tvar, farby torty môže byť veľa, preto sa ich určite nebojte a dajte si poradiť. Ak tým nechcete otravovať snúbencov, opýtajte sa ich najbližších na to, čo sa im páči, čo je pre nich typické, prekvapenie tak môže byť dvojnásobné. Zistiť by ste si mali aj ich obľúbencov medzi plnkami. Milujú ľahké tvarohové plnky, čokoládu alebo radšej jemné maslové a pudingové náplne?

Prekvapte ich chuťou! Fantázii sa medze nekladú a dobrý cukrár sa vie prispôsobiť akýmkoľvek požiadavkám a vytvoriť tak z torty umelecké dielo.

V jednoduchosti je krása, pri svadobnej torte to platí dvakrát

A práve tú skrýva poctivá torta. Dajte si záležať, aby nebola len pastvou pre oko, ale aby sa na jej chuť nikdy nezabudlo.  Zamerajte sa na klasickú tortu z kvalitných slovenských surovín, ako sú domáce vajcia, pravé maslo, čerstvé ovocie, živočíšna šľahačka. Výnimočnú a originálnu chuť torty zabezpečí jedine poctivá ručná práca a suroviny bez konzervačných látok či umelých farbív.

Myslite aj na to, že tortu budú jesť aj tí najmenší. A preto by ste si mali na výbere poctivej torty záležať dvojnásobne. Radšej si vyberte jednoduchosť ako štýlovosť plnú chémie a presladených plniek plných konzervantov.  

Svadobné torty vedia byť aj trendy

Medzi populárne svadobné torty patria v súčasnosti nahé troty a polonahé torty. Niečo viac o téme Nahé torty. Prečo sú také obľúbené?

Vďaka jednoduchej príprave, ľahkým plnkám a čerstvému ovociu. Ich dokonalosť spočíva aj v tom, že je na nich jedlé úplne všetko. Taniere na svadobnej hostine tak môžu zostať celkom prázdne, bez cukrových ozdôb plných neželaných umelín a farbív. Ak ste však za marcipánové torty, pokúste sa nájsť takú, ktorá je z pravého marcipánu, a bez napodobenín. Práve tieto „akože“ marcipány môžu pôsobiť honosne, no poctivosť a pravá chuť toho pravého vám môže potom časato pri torte chýbať.

Tip na poctivú svadobnú tortu v Bratislave

Aby všetky svadobné prípravy prebehli v poriadku, nechajte tvorbu svadobnej torty na skutočných profesionálov. Nájsť poctivú cukráreň v Bratislave nemusí byť vždy jednoduché. Riaďte sa chuťou, ručnou prácou, poctivými surovinami. Nositeľom týchto atribútov je aj Cukráreň Elezi.

Urobte zo svadby svojich blízkych nezabudnuteľný chuťový zážitok so svadobnou tortou od Elezi!

 

Čoho sa vyvarovať pri kúpe torty a zákuskov?

ČOHO SA VYVAROVAŤ PRI KÚPE TORTY A ZÁKUSKOV?

Aj vy sa pri pohľade na dokonalé tortyzákusky v cukrárni rozplývate? A tak neodoláte, a zabalíte si zopár domov alebo ich zjete priamo v cukrárni.

Odporúčame váš zrak zaostriť hlavne na krásne a dokonalé zdobenie, dokonalosť často prichádza s nemalým množstvom chemikálií, farbív a látok podporujúcich trvanlivosť. Samotná hygiena priestoru a personálu je tiež dôležitá. Dáme vám typy, ako hlavne torty a zákusky nekupovať.

Niektorí z vás sú však potom prekvapení. Zákusok síce navonok neskutočne očaril, no keď ste ho ochutnali, nadšenie akosi vyprchalo.

Ak sa teda chystáte maškrtiť priamo z cukrárne, poradíme vám, čo by ste si na nich mali všímať, ale aj to, čomu sa vyhnúť, aby boli vaše chuťové poháriky spokojné.

Torty síce sladké, no plné umelých prísad

Myslíte si, že stabilizátory, éčka, konzervanty a ďalšie umelé prísady nájdete iba v balených keksíkoch a sladkostiach? Možno aj preto ste sa vždy spoliehali na torty a zákusky z cukrárne. Ani tie však nemusia byť bezpečné. Častokrát ich vyrábajú iní dodávatelia či firmy a stoja vo výklade celý týždeň. V piatok vyzerajú a chutia tak isto, ako v pondelok. A to všetko vďaka prísadám, ktoré zabezpečia, aby zákusky a torty vydržali dlhšie a cukrári mali „menej práce“. A tak je stále na mieste otázka, či sú všetky cukrárne naozaj poctivé. Čím sa vyznačuje sladká a zaslúžená poctivosť?

Pri výbere tort a zákuskov by vás mala zaujímať kvalita, hygiena a použité suroviny

Len-Poctivé-suroviny-comu-sa-vyvarovat-pri-kupe-kolacov-a-zakuskov-elezi-magazin

Trojica sudičiek, ktorá pôsobí na každý poctivý zákusok a tortu. Bez kvality prostredia v ktorom sa sladké dobroty vyrábajú to jednoducho nejde. Rovnako to platí aj o výrobných procesoch, ktoré by mali byť založené na tradičných postupoch. Ručná práca je zárukou kvalitných dobrôt, a skvelej práce. V neposlednom rade sa poctivosť nezaobíde ani bez kvalitných surovín. Vynikajúca, jedinečná a originálna chuť zákuskov a tort sa docieli len vďaka tomu, že v nich nebudú žiadne umelé prísady, farbivá či chemické konzervačné látky.

Pri zákuskoch a tortách pozor na chuť, farbu aj šľahačku

Pri-zákuskoch-a-tortách-pozor-na-chuť-farbu-aj-šľahačku-magazin-elezi-bratislava

Aj keď zákusok vyzerá na prvý pohľad neodolateľne, môže vo výklade stáť aj celý týždeň. Ako spoznate čerstvosť? Zákusok s týmto prívlastkom vydrží maximálne dva dni. Stačí, ak si to prirovnáte k poctivému domácemu pečeniu, kde si zákusky upečiete z vami vybraných surovín a snažíte sa, aby bol takto pripravený koláč do dvoch dní zjedený. Nasledujúce dni to už totiž nie je ono. Chýba mu čerstvosť, čo ľahko poznať vo farbe a ak ide o šľahačkové koláče s pravou živočíšnou šľahačkou, tak tá je najlepšia prvých 24 hodín. Ak teda navštívite cukráreň, všímajte si zákusky, ich farbu, pokojne si ich poobzerajte, a nebojte sa opýtať, či sú čerstvé. Ak ide o poctivých predavačov, mali by vám povedať pravdu. Posledné upozornenie sa týka predovšetkým rodín. Nie všetky „farebné“ koláče, ktoré sa páčia vašim deťom, môžu byť pre nich najlepšie. Často v sebe obsahujú kopec farbív, a môžu vašim deťom viac uškodiť, ako zabezpečiť sladký pôžitok. Keď už ide o vaše ratolesti, mali by ste dbať na kvalitu a na výber tých najpoctivejších zákuskov.

Pri tortách – kozmetické chybičky sú povolené

Vedeli ste, že dobrú cukráreň spoznáte aj podľa toho, že zákusky a torty nevyzerajú úplne dokonale? Aj kozmetické chybičky patria k vlastnostiam poctivého pečenia sladkého. Ak teda koláčik nevyzerá ako z cukrárskej knihy, ale má menšie stylingové chybičky vedzte, že chutiť môže dokonale. Tieto „vady“ majú vedľajšie účinky – sú najjemnejšími a najrozplývajúcejšími zákuskami široko-ďaleko. A aj podľa domáceho pečenia vieme, že nie vždy stojí krém tak, ako chceme alebo ho nerozotrieme vždy rovnomerne. No po ochutnaní cítime jemnosť, pôžitok a čerstvosť zákusku. To je myslím podstatnejšie, ako výzor a úprava. Aj keď, bohužiaľ, tieto často predávajú.  

Poctivosť a chuť torty ako sa patrí!

Chcete ju zažiť v každom kúsku sladkých dobrôt? Potom ich ochutnajte v poctivej Cukrárni Elezi. Každý zákusok a torta je originálna, vyrobená z čerstvých a kvalitných surovín, ako sú slovenské bio maslo, domáce vajcia, orechy, čerstvé ovocie, čokoláda či živočíšna šľahačka. Dajte si záležať na výbere poctivých zákuskov a tort, ktoré vám prinesú skutočný pôžitok z jedla a v konečnom dôsledku hlavne dobrý pocit.

Zaujíma nás, či máte s niečím podobným skúsenosť. Stalo sa vám už, že ste sa nechali zlákať krásou a nakoniec koláčik len vyzeral lákavo a pôžitok z chuti už bol niekde inde? Neváhajte a napíšte nám.

 

 

Na čo zdobiť, keď nahá torta to spraví?

Vedeli by ste si predstaviť, že by ste dostali tortu, na ktorej by bola každá jedna časť jedlá? Žiadne ťažké marcipánové ozdoby, ktoré by ste museli nechať na tanieri, či iné maslové a cukrové kvety s potravinárskymi farbami navyše by vás nečakali. Iba zdravé torty, plné ovocia, orieškov, 70% čokoláda, a pohľad na dokonalosť, pri ktorej sa vám miestami zastaví dych. Zoznámte sa s nahou krásou alebo s jej originálnym názvom. Nahá torta.

Sú trendy, nádherné a lahodné!

Určite ste si všimli, že nahé torty sa stali súčasným trendom. Zdobia svadby, ale aj oslavy. Prečo vyhrávajú na plnej čiare? Sú jednoduché. Aj vďaka tomu, že pracujete iba s korpusom a krémom. Nepotrebujete žiadny marcipán ani umelé ozdoby, nad ktorým obsahom a pôvodom jej ingrediencií by ste mohli pochybovať. Jedinými prvkami, ktoré pri nej využijete sú čerstvé ovocie, šľahačka, prípadne čokoláda, ktorá steká po krajoch. Aj vám sa už zbiehajú slinky? Vďaka nahej torte viete, čo skutočne jete. A to je ďalšia z pozitív tejto lahodnej krásky.

Nespočetné množstvo variácií

Aj to ponúka nahá kráľovná tort. Môžete sa hrať s veľkosťou korpusov. Môžete urobiť mini tortu alebo veľkú tortu a pokojne aj poschodovú. Medzi náplňami vedú jednoznačne ľahké náplne bez žiadnych pridaných látok a náhrad, či ťažkých plniek, po ktorých sa budete cítiť plní. Synonymom nahých tort je totiž ľahkosť a lahodnosť. Keď ich ochutnáte, budete chcieť ďalší kúsok, a keď sa bude vo vašich ústach rozplývať, nebudete chcieť už žiadne umelé torty plné chémie. Navyše, ak túžite po niečom skutočne poctivom, rýchlom a zároveň jedinečnom, nahá torta vás nikdy nesklame.

Sú reálne a čestné

Na tento druh torty nepotrebujete žiadne extra skúsenosti z oblasti pečenia, nebudete sa trápiť nad zložitosťami fondánu, a nad tým koľko kíl cukru musíte kúpiť na výrobu ozdôb, ktoré sa aj tak nezjedia. Aj preto poctivosť nahej torty priťahuje každého a evokuje pocit reálnosti aj vďaka tomu, že všetko na nej je jedlé.

Ako na poctivú krásku s ovocím?

Môžete si ju dôkladne pripraviť aj doma, z kvalitných, čerstvých surovín, ako od babičky. Stačia vám na to aj dva upečené piškótové korpusy, ktoré jednoducho pozdĺžne prerežete a máte hneď štyri. Potom si pripravte už len domáci džem, čerstvé ovocie a ľahké náplne. Pokojne aj zo šľahačky, nízkotučného tvarohu a neopísateľného mascarpone. Tak prichádza na rad plnenie. Plnka by mala poriadne vytŕčať, aj s korpusom, a nebojte sa ani ovocia. Môže byť priamo v plnke, na nej, aj na vrchu, či jednotlivých poschodiach. Kam všade ho umiestnite je len na vašej fantázii a hraní. Nič nepokazíte ani klasickou čokoládovou, či karamelovou polevou, ktorú dáte na vrch torty, a po slzičkách bude stekať celou tortou. Populárne sú však istým spôsobom aj „nejedlé“ ozdoby. Nebojte sa, nejde o fondány a marcipány, ale o kvety, šišky, listy či konáriky. Nahé torty môžete pokojne ozdobiť aj čerstvými „plodmi prírody“. Dodáte jej tak exkluzivitu a jedinečnosť.

 

Nechce sa vám piecť? Vyberte si poctivú cukráreň!

Pri udalostiach ako je svadba, či životné jubileum, majú zvyčajne všetci členovia domácnosti množstvo povinností, a preto si torty objednávajú z cukrárne. Ako však nájsť tú pravú, ktorá ponúka nahé torty z tých najpoctivejších surovín a vyrobené z lásky? Jedna by sa našla. Cukráreň Elezi v Bratislave disponuje všetkými týmito vlastnosťami a môžete sa spoľahnúť na to, že vám od nej jedna torta stačiť nebude. Stane sa vašou rodinnou voľbou v oblasti poctivých cukroviniek na všetky vaše dôležité životné míľniky.

 

 

Nahá torta v sebe spája poctivé pečenie, jednoduchosť a pri pohľade na ňu budete cítiť veľkoleposť, čaro a elegantnosť. Tak čo, vyberiete si ju na svoju oslavu?

Ako vybrať správnu narodeninovú tortu?

Naordeninová torta Elezi Magazín Vratislava

Poradíme vám ako správne vybrať tu pravú narodeninovú tortu.

Tak ktorá je tá správna narodeninová torta?

Špeciálny deň, ktorý je iba raz v roku, a ktorý si chce každý užiť so všetkým, čo k nemu patrí. Darčeky, rodina, priatelia, spoločné stolovanie, ale aj sladká pochúťka v podobe torty. Tá je naozaj posledným bodom programu aj so sfúknutím sviečok, či s nejakým iným špeciálnym rituálom. A nasleduje jej konzumácia. To, či ostanú taniere prázdne alebo nie, vieme ovplyvniť. Správnym výberom narodeninovej torty, ktorá nemusí zaujať výzorom, ale svojou neopakovateľnou chuťou, na ktorú budete naveky spomínať. Ako vybrať tortu, ktorá zaujme všetky vaše chuťové kanáliky? Pozrite sa na to spolu s nami!

Chuť torty verzus dizajn torty

Určite je pre vás pri výbere narodeninovej torty dôležitý výsledný efekt. Ako sa zatvári váš blízky, keď ju uvidí, ako sa mu rozžiaria oči, a ako sa s ňou zveční na fotke. My ľudia sme raz takí. Často sa pozeráme na vonkajšok, a zabúdame na to, čo je naozaj dôležitejšie. Vnútro. V našom prípade náplň narodeninovej torty a to, ako chutí, alebo z čoho je zložená. Pretože, aj keď nás uchváti jej dizajn, no chuť nás úplne sklame, pokazené môžu byť aj celé narodeniny. Naša prvá rada teda znie takto: zamerajte sa na chuť. Zabudnite na ťažké margarínové plnky, kupované cukrárske ozdoby, ktoré síce zabezpečia perfektný dizajn, no v ústach či v žalúdku spôsobia katastrofu plnú chémie. Ak poznáte človeka, ktorému chcete tortu darovať a aj jeho chute, urobte mu po vôli. Či už miluje ovocie, kávu, alebo čokoládu, a vy ich naopak neznášate, urobte radosť jeho chuťovým pohárikom, a dajte mu narodeninovú tortu s jeho obľúbenými sladkými dobrotami.

Detské radosti

Vybrať správnu narodeninovú tortu pre dieťa je ťažké. Väčšina rodičov totiž pozerá na to, ako svoje ratolesti upútali očami. A tak sú na svete fondánové torty obrovských rozmerov s ich obľúbenými postavičkami, hrdinami alebo hračkami. Ok, môže byť. Chcete však svoje dieťatko skutočne potešiť? Upečte mu tortu sami. Pokojne môže byť pri tom, aby videlo, ako vám na ňom záleží. S akou precíznosťou robíte každé jedno poschodie, a trápite sa aj s tým, aby na nej bolo dokonalé úplne všetko. Viete, akou ďalšou výhodou bude oplývať vaša tortička? Poctivosťou, ktorá spočíva vo výbere surovín a v tom, že jednoducho viete, z čoho je torta zložená a nebudete len naslepo hádať, čo sa v nej nachádza, či je všetko čerstvé, vrátane šľahačky a ovocia. Deti sa vedia tešiť z každej maličkosti. A je im úplne jedno, či má torta štyri poschodia alebo dve. Spravte im poctivé narodeniny, na ktoré nezabudnú.

Dospelí a torty?

Dospelí a narodeniny? Uspokoja sa predsa so všetkým. No niektorí z nich môžu byť náročnejší. Ako ich prekvapiť? Skúste trendy nahé a polonahé torty, na ktorých bude jedlé úplne všetko. Ak chcete, aby upútali aj dizajnovo, dajte si na ňu vyrobiť výrezy s nápisom Happy birthday, či prekvapte niečím omnoho sofistikovateľnejším a výnimočnejším. Opäť si dajte záležať skôr na tom, aby bola poctivá, z kvalitných surovín, a aby viac prebudila chuťové bunky, ako tie zrakové.

A čo tak poctivá narodeninová torta z cukrárne?

Myslíte si, že takéto už dnes neexistujú? Vyvedieme vás z omylu. Ak túžite po poctivej narodeninovej torte pre svoje deti, blízkych či priateľov, nájdete ju v Cukrárni Elezi. Čakajú na vás domáce korpusy, lahodné plnky, pravý marcipán, všetko z poctivých a čerstvých slovenských surovín najvyššej kvality. Ak teda túžite po torte ako od babičky, ste na správnom mieste.

A na záver k narodeninovým tortám

Každé narodeniny si zaslúžia poctivú narodeninovú tortu, ktorá sa rozplýva na jazyku, a v srdci zanechá teplučké miesto a spomienky… Napíšte nám ako ste vy hľadali narodeninovú tortu pre vašich blízkych a ako to nakoniec dopadlo.